http://www.intangarden.com/malay/

Ahad, 7 Mei 2017

Petua Cantik Wanita Melayu

"....wangi-wangian adalah salah satu kod rahsia bangsa misteri ini, jika kita ingin mengenali bangsa, kita perlu tahu apakah signifikannya perlambangan bunga dan wangi-wangian kepada bangsa ini. Bangsa misteri ini telah sekian lama menghasilkan wangi-wangian untuk tujuan perubatan dan kecantikan dan awet muda. Bangsa misteri ini selain menggunakan bunga-bungaan, sering juga menggunakan rempah-rempah untuk mewangikan, siapakah bangsa misteri ini........"

Kata-kata di atas dipetik dari nukilan seorang pengkaji dan penulis tempatan mengenai salasilah sebenar bangsa Melayu yang hampir terpadam di tenggelam zaman.

Secara umumnya, tidak ada wanita yang tidak menginginkan wajah yang sempurna, baik yang muda mahupun yang sudah berumur kerana fitrah wanita yang sukakan kecantikan. Lalu pelbagai cara dan petua digunakan sejak zaman berzaman.

Rabu, 3 Mei 2017

Buah Berduri ini kalahkan VIAGRA

Terdapat satu tumbuhan herba yang mengeluarkan buah berduri sangat popular di Amerika Utara satu ketika dahulu. Buah ini Dipanggil Tribulus (tribulus terrestris). 
Tribulus merupakan tumbuhan buah berduri yang berasal dari Amerika Utara. Tribulus digunakan dengan meluas sejak dari dulu lagi untuk merawat pelbagai masalah terutama yang berkaitan dengan seksual lelaki, termasuk disfungsi erektil (mati pucuk), meningkatkan keinginan seksual (LIBIDO) dengan meningkatkan hormon.  

Selasa, 13 September 2016

Fan Page Intan Garden

Salam,

Lama dah admin tak online, sibuk dengan FB fan page update. Kalau nak tau apa yang kami sibukkan, boleh lah layari facebook Fanpage Intan Garden seperti kat bawah ni...

Jangan lupa untuk "Likes" FB Fanpage kami tanda sokongan anda, 
Terima kasih daun keladi.
Wassalam,

Intan Garden 
intangarden@gmail.com
http://intangarden.blogspot.com/
019 5555213 Order (tempahan)

019 2695213 Technical Support (teknikal)

Khamis, 12 Mei 2016

Intan Garden Homestay





Assalamualaikum dan Selamat datang ke Intan Garden Homestay
LOKASI (Klik Di Sini)

Kami berada sekitar jambatan Sabak Bernam dan hanya 5 minit dari pekan Sabak Bernam, 10 minit dari pekan Simpang-4 Hutan Melintang, 25 minit dari bandar Teluk Intan, 1 jam dari pusat peranginan Lumut dan jeti Pangkor serta berdekatan dengan pelbagai tempat menarik untuk dikunjungi.

Sesuai bagi keluarga yang bertandang untuk majlis perkahwinan, urusan konvokesyen dan urusan kerja kerana

Rabu, 20 April 2016

Projek : Pagar Kayu di Sg Sumun

Satu lagi projek dari Intan Garden yang siap pada bulan Jan 2016, kepunyaan seorang peminat kayu dari Shah Alam, selangor. Pagar ini walau bagaimanapun dipasang di rumah ibu bapa beliau di Parit 2 Sg Sumun, Bagan Dato, Perak.

Pagar yang dibuat menggunakan campuran kayu-kayu cengal, balau dan kempas ini bercirikan warisan nusantara melayu lama.